Új kút Mendén és Somogybabodon

Sokan ismerik Budapest legelső AVIA-töltőállomását a 14. kerületben a Gvadányi úton. A környékbeliek nemcsak a kedvező ár miatt látogatnak szívesen a modern kútra, hanem mert a tankolás után a jól felszerelt shopban vásárolhatnak, kényelmesen megihatnak egy kávét, sőt az üzemanyag mellé szezonálisan akár cserepes virágot, virágföldet vagy palackos ásványvizet is vásárolhatnak. A kút tulajdonosa, Kovács Zsolt tudja, mire van igény, szeretne kicsit többet adni a szokásosnál.

1991-ben nyitotta meg első saját töltőállomását és 2006 novemberében Bognár Csaba Pál Ferenc mellett az AVIA Magyarország Egyesület alapítótagja volt. Az évek alatt nemcsak az AVIA-kúthálózata bővül, hanem Kovács Zsolt saját kútjainak száma is. Budapesten a Kerepesi úti, a vecsési, az őrbottyáni és a kiskunlacházi töltőállomás után idén két új kútnál húzhatták fel a piros-fehér AVIA-zászlót.

Mende

A Pest megyei Mende a 31-es főúton, Gyömrő után Nagykáta felé található. Budapest központjától körülbelül 40 kilométerre fekszik. Mendén 5 évig zárva volt a kút, míg végre újjá varázsolva AVIA-színekben 2012 augusztusában nyílt meg ismét. A töltőállomás a hagyományos szolgáltatásokat kínálja, 70 m2 Shoppal, gázolajjal, benzinnel, E85 bioetanollal várja a vásárlókat.

Somogybabod

Az  észak-somogyi Somogybabod Balatonlellétől 16 kilométerre található, a Kaposvárt a Balatonnal összekötő út mentén. A település neve az autósok körében ismerősen csenghet, 1985 óta minden éveben egy hétvégére terepjáró járművek lepik el a környéket. Idén május végén Somogybabod Európa legnagyobb offroad rendezvényét a 26. Nemzetközi Off Road Fesztivált tartották. De más szempontból is érdemes megjegyeznünk Somogybabod nevét, 2012 december elején a helyi magánkút AVIA-színekbe öltözött. Kovács Zsolt legújabb kútja a szokásos színvonalas AVIA szolgáltatásokkal, gázolajjal, benzinnel, E85 bioetanollal várja a tankolni vágyókat, terepjáróval vagy anélkül.