Az AVIA-ról

 

A svájci székhelyű AVIA benzinkutakkal Európa-szerte több mint 3000 töltőállomáson találkozhatunk. Magyarországon több mint 80 helyen tankolhatunk a piros logó alatt.

 

Az egyetlen márka, amely Európában független, saját tulajdonú üzemanyagtöltő-állomásokkal rendelkező, közepes nagyságú cégeket tömörít. Az AVIA hátterében nem áll nehézkes multinacionális cég, ezért a töltőállomásokon családias légkörrel találkozhatunk. Az AVIA fő ideológiája a bizalom kiépítése több mint nyolcvan éve. Nem csoda, hogy az AVIA Európa egyik leggyorsabban fejlődő márkája, amely ma 14 országban van jelen.

Az AVIA Svájc első számú hálózata 720 töltőállomással. A kutak számát tekintve Franciaországban is jelentős az AVIA pozíciója, a TOTAL után a második. Az utóbbi időben az AVIA Franciaországban 156 Shell kutat vásárolt meg és színezett át AVIA színekre. Németországban közel 800 kúttal, komoly szervezeti felépítéssel és beszerzési háttérrel, 27 tagvállalattal van jelen. Országos szintű lefedettségű az AVIA Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, míg régiós lefedettségű Spanyolországban, Portugáliában.

Az AVIA benzinkúthálózat története 1927-ben kezdődött, amikor független svájci üzemanyagcégek csoportba szerveződve hálózat kiépítésébe kezdtek.

logos_avia

1932-ben a független üzemanyag-importőrök hivatalos szervezetet alapítottak és kialakították egységes arculatukat, megszületik az első AVIA logó. A háború után válik nemzetközivé a cég, amikor erős magot képezve Franciaország, Németország majd Belgium és Olaszország is csatlakozik. Később számos európai ország kapcsolódik a hálózathoz, köztük 2005-ben Magyarország is.

avia_map