Karöltve a multival

Minap Szilágyi György (Szib-Ép Kft.) partneremmel beszélgettem az év eseményeiről, tapasztalatairól a töltőállomás tulajdonosokat koránt sem kímélő gazdasági hatások kereszttüzében. Elmondása szerint a legjobb recept az „előre menekülés”. Lehetőség szerint a hálózat bővítése, technológiai fejlesztések, korszerűsítés vissza nem térítendő pályázati pénzek felhasználásával, melyek jelentős kiadáscsökkenést eredményeznek a töltőállomásokon. A szolgáltatások bővítése is nagyban javítja az esélyeinket a versenytársakkal való kiélezett harcban.

Az utóbbi egy-két évben a szemem előtt valósult meg számtalan újítás, fejlesztés akár Hajdúsámsonban, akár a Nyíradony-Aradványpusztán található töltőállomásokon. Hadd soroljak föl néhányat: shop eladótér bővítése,  energiatakarékos hűtőfal kiépítése, LED-es világítás, napkollektorok alkalmazása, teljes AVIA termékszortiment, lottózó sarok, kávézó rész kialakítása, raklapos árusítás, korszerű kútoszlopok cseréje, kétállású mosó beindítása cseppmentes szárítóprogrammal, nagy teljesítményű, zsetonos porszívó beüzemelése, stb.

Természetesen ezen újítások, változtatások nagy pénzügyi helytállást követelnek, viszont ezek egy része a már szinte elviselhetetlen rezsiköltségek jelentős részét a tulajdonos zsebében tartják, míg a termékek, valamint szolgáltatások kibővített kínálata igyekszik megőrizni azt a vevőállományt, amely szükséges ahhoz, hogy a töltőállomás jövője biztosítva legyen.

Mindezek tetejébe a Berettyóújfaluban (Hajdú-Bihar megye) megnyitó Tesco áruház mellett szintén nyitásra váró Tesco korszerű töltőállomás üzemeltetésére György úgy gondolta, ajánlatott tesz Aventadora Kft. néven. A Tesco hosszas, körültekintő elbírálása meghozta a várva várt sikert! 2011 tavaszán az Aventadora Kft.-vel öt évre kötelezte el magát az óriás multi! Mint utólag megtudtuk, az egyéb pályázókkal szemben sokat jelentett többek között az is, hogy a nemzetközileg is ismert AVIA márkanévvel megszerkesztett látványterv elnyerte a bírálók tetszését. Elmondhatjuk, hogy az országban eddig egyedülálló módon valósult meg ez a Tescóval közös együttműködés, amely páratlan referenciaértékkel bír! Lehetőséget adhat minden AVIA franchise partner számára, hogy saját körzetében épülő multi áruházzal együtt létrehozott benzinkút üzemeltetésére kellő határozottsággal és megalapozott reményekkel tehessen ajánlatot.

 

Legutóbbi alkalommal érdeklődtem Gyuritól, milyen tapasztalatokat szerzett a Tescóval való együttműködés elmúlt néhány hónapja során. Elmondta, hogy számára az egyik legmeglepőbb jelenség az volt, hogy a helyi áruházvezető folyamatos kapcsolattartásra törekszik és lehetőségeinek megfelelően kreatív ötleteivel igyekszik a töltőállomás forgalmát is erősíteni. Például a helyi Tesco akciós újság hátoldalán emlékeztetik a vásárlókat a töltőállomás kedvező áraira, kínálatára. A Tesco rádió szintén folyamatosan igyekszik felkelteni a vásárlók figyelmét a megnyílt benzinkút szolgáltatásaira. Nemrég nagyszámú szórólapot bocsátottak ki, amelyben a vásárlók a töltőállomáson elköltött forintjaik után az áruházban levásárolható kuponhoz juthatnak.

A leírtak is bátorságot, kedvet adhatnak ahhoz, hogy körülnézzünk a házunk táján, és egy benzinkúttal tervezett áruház kivitelezése esetén ott legyünk és ne maradjunk le! Abban azt gondolom, egyet érthetünk, hogy a multi áruházak a maguk sajátos üzletpolitikájukkal el tudják érni azt, hogy megfelelő vásárlókört toborozzanak maguk köré, és ha ezt a kört a töltőállomásaikra is be tudják vonzani a már említett módszerekkel, akkor a töltőállomás létjogosultsága már nem lehet kérdés.

Tisztelettel és üdvözlettel,

Deczki József

PROFI-OIL Hungary Kft.

Kelet-Magyarországi régióvezető