Így készült a nyereményrobogó

Amikor megfogalmazódott az AVIA nyereményjáték gondolata, egyöntetűen
arra gondoltunk, hogy csak is minőségi főnyereményt kínáljunk, olyat,
aminek magunk is örülnénk. A robogó jolly-joker, közkedvelt közlekedési
eszköz nemtől és kortól függetlenül.

A megfelelő márkát kutatva döntöttünk a Piaggio mellett, mely minőségével nem lehet gond, komoly múltra visszatekintő cég a robogók őshazájából, Olaszországból. A forgalmazó (Tutto Moto) rugalmasan állt az elképzeléseinkhez, segített a motor egyedi megjelenítésének előkészítésében, és a garanciát a nyeremény átadásától kezdődően vállalta.

Univerzális modellt választottunk, amelynek teljesítménye a hétköznapi használatban megfelelő, 50 köbcentis, ezért nincs hozzá szükség speciális motoros jogosítványra. A Piaggio Fly modell könnyed, elegáns és nem utolsó sorban nagyon kényelmes is. Az ülése alatti rekeszben akár egy bukósisak is elfér, míg széles lábtartói a lábak kényelmét biztosítják. Egyhengeres, kétütemű motorja önindítóval indítható.

Igényes egyedi festéssel szerettük volna még figyelemfelkeltőbbé tenni, így egy fehér színű modellre esett a választás.

Az air-brush grafikákat a nem csak motoros körökben elismert Mike Tamás festőművész készítette.

A fő cél az AVIA arculati elemeinek megjelenítése volt, hogy mindenki elsőre felismerhesse: ez az AVIA játék főnyereménye.  Az AVIA egyik leglátványosabb, most épülő töltőállomásának képe került a motor két oldalára, az orr elemen pedig egy töltőpisztoly látható. A grafika alapját egy eredeti fotó adta, a pisztolyt valóban lefényképeztük, az érdi AVIA kút egyik oszlopáról való.

A dolog érdekessége, hogy a készülődés rejtelmeibe bárki beletekinthetett, ugyanis a Motorrevü a Duna Plazában nap keretében Tomi a nyilvánosság előtt kezdte meg a munkát. A márkakereskedő által leszerelt elemeket a rendezvényen kezdte el festeni a művész. A munka befejezése, a finomítások és a lakkozás Tomi műhelyében készült.

Fontos szempont volt, hogy festett legyen az AVIA logó is, ne öntapadó fóliából vágjuk ki, mert így szebb és tartósabb is. A lakkozás után az elemek visszakerültek a Tutto Moto műhelyébe, ahol új ruhába öltöztették a robogót. Pár napig még a szalonban állt, majd a Gvadányi úti töltőállomásra került, ahol a sorsolásig bárki megtekintheti.