AVIA tankolózóna a 43. Allianz Mecsek Rallye-n

Az Országos Rallye Bajnokság záró futamának ezúttal is a Mecsek adott
otthont, a központ Európa Kulturális Fővárosa – Pécs volt. Az év egyik
legrangosabb és legkedveltebb versenyét immár 43. alkalommal rendezték
meg. Ezúttal is nagy létszámú mezőny versengett a végső helyezésekért.

A 43. Allianz Mecsek Rallye  a pénteki prológgal kezdődött, ahol a magyar mezőny mellett a Historic Európa Bajnokság 43 versenyzőpárosa is bemutatkozott, majd szombaton kezdetét vette az igazi csata. Pécsről indulva, két gyorsasági szakaszt követően a szászvári AVIA benzinkúthoz érkezett a mezőny, hiszen ezúttal ez adott helyszínt a tankolózónának. A hosszú kilométerek után a csapatoknak itt volt lehetőségük üzemanyaggal ellátni a versenyautókat, akik teljesen benépesítették a benzinkút területét és környékét is. Mindeközben a lakosság kiszolgálása nem szünetelt, akik tankolás közben még a mezőnyt is közvetlen közelről vehették szemügyre.

A Historic Európa Bajnokság 43 versenyautója után érkezett meg az Országos Rallye Bajnokság 6 előfutó és 76 versenyző párosa. A versenyautók a tankolást követően aznap még 6 gyorsasági szakaszon mérték össze erejüket, majd a vasárnapi két gyorsasági szakasz után megszületett a végeredmény, miszerint az abszolút értékelésben a Ford Fiestás Kakuszi-Kakuszi páros szerezte meg az első helyet, akiket ezúttal a Bútor-Holczer és a Hadik-Juhász páros követett.

Bár a szászvári AVIA kútnál először jelent meg a ralimezőny, a nagy sikerre való tekintettel a következő évben is szívesen vendégül látnák őket, hiszen ez egy kis felpezsdülés hozott a környék lakosságának is, és talán olyanok is látogatást tehettek itt – a csapattagok és versenyzők személyében – akik sosem jártak még erre.