Adalékolt E85 bioetanol, csak az AVIA-nál

Az AVIA ismét úttörő a környezetbarát megoldásokban: hálózati szinten
Magyarországon először speciális adalékkal keveri az E85 bioetanolt.

Az MSZ CWA 15293 szabvány, – mely az  E85 bioetanollal szemben támasztott követelményekről és a vizsgálati módszerekről rendelkezik – 5.2 pontjában kitér az E85 adalékolására.  A szabvány engedélyezi a teljesítmény-jellemzők javítása céljából az adalékanyagok használatát.

 

“Ismert, veszélyes mellékhatások nélküli, megfelelő gépjárműhajtóanyag-adalékok megfelelő mennyiségben javasolhatók, hogy elkerülhető legyen a menetviselkedés romlása és az emisszió-szabályzás tartósságának csökkenése.” – szól a kitétel.

Az AVIA svájci anyavállalata nagy múltra tekint vissza a környezetbarát, alkoholtartalmú üzemanyagok használatával kapcsolatban. A több éves tapasztalat alapján az AVIA speciális adalékolást javasol Magyarországon is. A nemzetközi hálózatban jól bevált AVIA SIlver E85 bioetanol adalék gazdaságosabb és környezetkímélőbb autózást biztosít. 

Az alkohol, mint gépjármű hajtóanyag gyenge pontjaira fokuszáló speciális adalék korróziógátló hatású, valamint tisztán tartja a motor belsejét a lerakódott égéstermékektől. Gátolja a motor alkatrészeinek oxidációját, és javítja az üzemanyag kenőképességét, így a motor és az alkoholnak kitett alkatrészek élettartama nő.

AVIA SIlver E85 bioetanol motorkímélő adalékkal kevert, E85 GreenPower üzemanyag változatlan áron kapható közel 50 AVIA kúton.